Parkolás jég biztosan?

Szolgáltatások Webáruház

Hatalmas, fenyegető felhők gyülekeznek odakint, az autó pedig kint parkol a szabad ég alatt. Aztán elered az eső, ami nem probléma, de mindenki abban reménykedik, hogy nem csap le a ménkű, azaz a jégeső.

Az egyetlen lehetőség a jégkárok minimalizálására, – ha nincs garázsunk vagy kocsibeállónk a parkolásra –, ha vásárolunk egy speciális autóponyvát jégeső elleni védelemre. Tulajdonképpen ez a típusú autóponyva egy védőréteget képez az autóra felszerelve a jégeső ellen.

Ha nem akarsz kockáztatni, na meg mélyen a zsebedbe nyúlni a jégeső által okozott kár kifizetésére, nézz körül az interneten, mielőtt megvennéd az első utadba kerülő autóponyvát jégeső ellen. A piac különféle lehetőségeket kínál, amelyek egy része többé-kevésbé hatékony jégeső elleni védelmet nyújt.

Milyen a jó minőségű autóponyva jégeső ellen?

Anyag
Nem mindegyik autóponyva nyújt hatékony védelmet heves viharok, vagy jégeső ellen.Például, ha nagyon vékony anyagból készült terméket választunk, nem valószínű, hogy teljes védelmet biztosít. A jégesőellen védő autóponyva különösen jó minőségű habból készül. A hab egy körülbelül öt milliméter vastagú rétegből áll, amely optimális jégeső elnyelést és átszúrás védelmet biztosít. A külső réteg pedig vízlepergető anyagból készül, ezenkívül az oldalsó anyag teljesen vízálló.

Belső anyag
A belső anyag is fontos az autóponyváknál. Ennek mindenképpen puha anyagból kell készülnie, hogy az autó fényezés ne sérüljön meg (karcolódjon) a ponyva felhelyezésekor vagy eltávolításakor. A jó minőségű autóponyvának jégeső ellen a lehető legjobban légáteresztőnek kell lennie, hogy megakadályozza a penészedést.

Könnyű telepítés

Négy különböző méretben készülnek az autóponyvák jégeső ellen, és a rugalmas varratoknak köszönhetően viszonylag könnyen felszerelhetők.

Rögzítés

Egy másik fontos szempont az autóponyváknál, amelyeket jégeső ellen gyártanak, a megfelelő rögzítési típusok. Ezeknek nemcsak erősen kell tartaniuk vihar idején a ponyvát a járművön, hanem könnyen kezelhetőnek is kell lenniük, hiszen a jégeső gyakran meglepetésként csap le ránk, és akkor gyorsan kell cselekednünk.

Az, hogy egy autóponyva valóban hatékonyan véd a jégeső ellen és mennyire, az elsősorban az anyagtól és annak szilárdságától függ. Ez a két kritérium meghatározó abban, hogy a járműben keletkezett jégeső kár elkerülhető-e, vagy csak csökken. Ezenkívül a megfelelő autóponyvának mindig vízlepergetőnek, légáteresztőnek, szakadásállónak, belül puhának, könnyűnek, és viharállónak kell lennie.