https://receptneked.hu/levesek/gyumolcsleves-9/

Gyümölcsleves recept a nyári hőségben

Receptek

Nyáron különösen nem szeretünk nagy főzésekbe bocsátkozni, hiszen a nagy hőség elől nem éppen a kályha mellé szeretünk elhúzódni, hanem inkább a hűvös szobába. Igen ám, de nyáron is pontosan ugyanúgy kell enni, mint az év bármelyik szakaszában. A nyári időszak legjobb receptjei közé tartozik a gyümölcsleves recept. A gyümölcslevesek rendkívül könnyen elkészíthetőek, és akár hidegen és melegen is lehet fogyasztani őket. Tekintettel arra, hogy alapanyaguk valamilyen gyümölcs, ezért egészségesek is. A gyümölcsleves recept elkészítése bárkinek ajánlott, ugyanis alig fél órát vesz igénybe, és sok hozzávaló sem szükséges. Ha már a hozzávalókat említettük, akkor vegyük például a gyümölcslevesek között igen kedvelt vegyes gyümölcsből készült leves hozzávalóit. Ezek a következők: meggy, eper, cseresznye, fahéj, szegfűszeg, cukor, vaníliás puding, tej, só. Oda tesszük a vizet forrni, és amikor már kezd lobogni, akkor beletesszük a fűszereket, a cukrot és a sót, majd a gyümölcsöket.

Amíg a gyümölcsök meglobbannak, addig a tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, majd öntünk hozzá egy keveset a forró levesből, és végül a leveshez adjuk. Hagyjuk összefőni, majd levesszük a tűzről és tálaljuk. Tálalhatjuk melegen, de a nyári hőségben ízletesebb, ha egy hagyjuk kehülni és úgy tálaljuk. A gyümölcsleves recept nem merül ki csupán a meggy, és az eper formájában, hiszen minden gyümölcsből lehet levest készíteni, sokan készítenek almából, körtéből, barackból, sőt szilvából is. Napjainkban nagyon egészségtelen a táplálkozási szokásunk, ezért valamilyen formában jó gyümölcsöt fogyasztani. Ha másképp nem, hát leves formában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük