Esküvői kellékek

Szolgáltatások

Esküvői kellékek alatt nagyon sok olyan dolgot érthetünk, amire az esküvő előtt, alatt szükségünk lehet. Ebbe a körbe tartoznak a helyszín kellékei, a dekoráció eszközei, az esküvő és lakodalom alatt szükséges holmik.

Tehát ha már ott tartunk, hogy helyszín, akkor el kell gondolkozzunk arról, hogy hol szeretnénk tartani. Zárt helyen vagy sátorban szeretnénk a nagy napot tölteni. Zárt hely esetében gondolnunk kell arra, hogy a bérléssel együtt kapunk-e széket, asztalt, mert ha nem, ezt külön bérelnünk kell. Ha sátras lakodalmat szeretnénk, akkor mindent bérelni kell. Sátrat, széket, asztalt, ha kell hűtő-fűtő berendezést.

A kellékek másik nagy csoportja a dekoráció. Valaki ragaszkodik a saját készítésű dekorációhoz, ehhez azonban előre mindent meg kell rendelni, meg kell vásárolni. Asztali díszeket kell készítenünk, lampionok, lufikat kell vásárolnunk és persze meg ne felejtkezzünk a fényekről. A dekoráció stílusát már jóval előre el tudjuk dönteni, és ennek megfelelően már a meghívót ebben a színvilágban készíthetjük el.

Akárhogy döntünk, saját erőből oldjuk meg az esküvői kellékeket vagy béreljük és dekorost fogadunk, ezt a kérdést előre le kell tisztázni. Ha az internetről választunk szolgáltatót, legyen szó dekorosról vagy bútor, sátor bérlésről, előre jelezzünk Neki, mondjuk el, írjuk le pontos igényeinket és kérjünk árajánlatot. Az esküvői üzletág elég zsebbe nyúlós, de hogy a legjobbat találjuk meg, legalább három helyről kérjünk ajánlatot, így jelentős összeget takaríthatunk meg.

Találhatunk olyan céget, amely a nemcsak a helyszín berendezését, de teljes dekorálását vállalják. Így kettőt üthetünk egy csapásra és spórolhatunk is. Hogy legalább elképzelésünk legyen, mi mennyibe kerül, leírunk pár adatot. A sátrak bérlése mérettől függően 10 000 éa 300 000 Ft közt van egy hétvégére. Székek és asztalok bérleti díját darabáron adják meg, ez párszáz forinttól pár ezer forintig terjedhet. Amennyiben úgy szeretnénk, a szolgáltatók rendelkezésünkre bocsájthatnak a terítéshez szükséges eszközöket is. Ezt is természetesen felár ellenében. Azonban legtöbb esetben a catering szolgáltató ezeket biztosítja.