pvc padló ragasztása

Egyre népszerűbb a PVC padló ragasztása

Építkezés

Egy helyiség kialakításánál elég komoly figyelmet kell fektetnünk a különféle burkolatok kiképzésére, megválasztására. A falak mellett a padlóknál ez szintén nagy kihívást jelenthet. A pénz gyakran elfogy, mire ide érünk a berendezéssel, hiszen a bútorok és szerelvények elég sokba kerülhetnek, főként konyhák és fürdők esetében. Bátran merüljön fel a PVC padló ragasztása, mint lehetséges opció. Bár léteznek egyedi műanyag padlólapok, a jól bevált linóleum sem fog csalódást jelenteni. Néhány évtizeddel ezelőtt ezeknek jelentős keretje létezett, majd a csempék kiszorították a piacról. A PVC padló ragasztása manapság azért kezdi újból reneszánszát élni, mert költséghatékony és gyakran szakember nélkül elvégezhető.

Ettől még fontos figyelni a részletekre, így csak kellő tapasztalat mellett vágjunk bele és az sem árt, ha szerszámok szintén rendelkezésre állnak a kivitelezéshez. A PVC padló ragasztása, mint a legtöbb burkolás a felülete előkészítésével veszi kezdetét. Nem mindegy, hogy egy teljesen új felületre történik meg a lefektetése, vagy első körben a régi burkolatot kell eltávolítani. Bárhogyan is legyen, a kiegyenlítés ne maradjon el. A tiszta és vízszintbe hozott felületre már könnyű dolgozni. A PVC padló ragasztása a komponens leterítésével kezdődik.

Ezt többnyire fésűs simítóval lehet elvégezni. A lapok levágásánál érdemes figyelni, mivel a méretpontosság nem maradhat el. A falaktól megéri tartani legalább 1 mm távolságot, ami tagolási hézagként szolgál. A PVC padló ragasztása a kellő szálhúzási pozícióban történjen, valamint a lefektetés után ne felejtsük el a szellőztetést sem.