A motor egészségének és pénztárcánknak is őre az 5w30 motorolaj

Webáruház

A motorolajok többféle és nagyon fontos funkciót töltenek be. Természetszerűleg a motor mozgó alkatrészeit kenjük velük. Használatukkal csökken a kopás és a motor korrózió szintje. A motorolajokat a SAE szabvány szerint nevezik el. Az elnevezések két számot is tartalmazhatnak: az első szám az anyag minimális üzemi hőmérsékletére utal, míg a második szám a viszkozitást jelöli.

A viszkozitás a köznyelvben az anyag sűrűsége utal, ám ez valójában az anyag belső súrlódását jelenti a csúsztató feszültséggel, vagyis a motorral szemben. A viszkozitás tehát tulajdonképpen nem egy fajlagos tömeget jelent, hanem egy fizikai fogalmat takar.

 

A második szám nagyságával egyenes arányban tehát sűrűbb anyagot jelölnek. Előzőeknek megfelelően az 5w30 motorolaj az egyik legnépszerűbb viszkozitású kenőanyag, mely négy évszakos használatra javallt.

Hatékonyan csökkenti a motor súrlódását, valamint megakadályozza a különféle lerakódásokat, és a kopás ellen is megfelelő védelmet nyújt. Pozitív tulajdonságai összeadódva a motor élettartamát növelik, illetőleg az üzemanyag fogyasztását is minimalizálja. Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy járművünk hiba mentes élettartama nagymértékben függ a motorolaj minőségétől.

 

Az olajwebshop.hu széleskörű választékkal rendelkezik motorolajok terén. Kínálatában számos gyártó termékeit megtalálhatjuk. Ezek (a teljesség igénye nélkül): Mannol, Liqui, Motul, Top Tec, XADO, Ecstar.

 

A motorolajokon kívül még szűrőket, különféle adalékokat, karbantartáshoz, ápoláshoz szükséges anyagokat, fékfolyadékokat, kenőzsírokat, hűtőfolyadékokat, gyújtógyertyákat és egyéb autófelszerelési eszközöket is beszerezhetünk a webshop-tól.

 

Az olajwebshop.hu Kelenföldön, Óbudán és Kőbányán is rendelkezik lerakattal, valamint természetesen a nevének megfelelően webshoppal.

Az olajwebshop.hu oldalán roppant egyszerű a rendelés, valamint ezen túlmenően mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vásárlók valóban képben legyenek azzal, hogy a járművüknek optimálisan melyik a legmegfelelőbb olaj.

Ennek érdekében az olajwebshop.hu oldalon megtalálható egy úgynevezett „olajválasztó”, melynek működését videoval magyarázzák el.

A módszerrel minden autótípushoz egyszerűen és tévedhetetlenül meg lehet állapítani, hogy melyik a legoptimálisabb motorolaj.

 

Mindezek mellett a honlapon számtalan közérthető és hasznos cikket olvashatunk motorolaj, kenőanyagok és egyéb autófelszerelési eszközök témájában.

 

Az olajwebshop.hu-ról történő rendelés esetén futárral 20 kg/csomag egységben a fáma futárral szállítanak.

Személyes vásárlás esetén szaküzleteikben, valamint MPL futárral történő házhozszállítás esetén bankkártyával is fizethetünk – például az 5w-30 motorolaj rendelésünkért.