A babaváró hitel előnyei

Szolgáltatások

Az elmúlt időszakban rendkívül népszerű lett a babaváró hitel, ezért összegyűjtöttük a kölcsönnel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

  1. A babaváró támogatás egyik legnagyobb előnye, hogy szabad felhasználású. Ennek köszönhetően teljes mértékben az igénylő házaspár dönthet az összeg elköltéséről.
  2. A hitel akár 10 millió forint is lehet. Akinek viszont nincs szüksége ennyi pénzre, alacsonyabb összegű babaváró kölcsönt is igényelhet.
  3. A babaváró támogatást a bankoknál lehet igényelni. A pénzintézetek a belső szabályzatuk alapján mérlegelik, hogy az igénylő hitelképesnek számít-e. A folyamat nem húzódik el, mert a hitelintézetek 10 munkanapon belül kötelesek dönteni a kérelemről.
  4. Ha a hitelfelvételt követő öt éven belül megszületik az első gyermek, jelentős összeget takaríthatnak meg az igénylők. Ilyenkor ugyanis kamatmentessé válik a babaváró hitel.
  5. A babaváró támogatás visszafizetését akár többször is fel lehet függeszteni. Például az igényléstől számított első, legalább 12 hetes várandósságnál. Az első gyermek megszületésével vagy örökbefogadásával ugyancsak három évig szüneteltethető a hitel. A második gyermek után is felfüggeszthető a babaváró törlesztése. Amennyiben ikrek születnek, akár 3+2 évre is kérhető a szüneteltetés.
  6. A gyermekek számának növekedésével csökken a fennmaradó tartozás. A második csemete érkezését követően 30 százalékkal lesz kevesebb lesz a visszafizetendő tőketartozás. A harmadik gyermek megszületése után pedig nem kell visszafizetni a fennmaradó hitelösszeget.